Ultima zi a evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea corului ,,Armonia” al Catedralei Vechi din Arad

În seara zilei de 26 mai 2019, începând cu ora 19.00, s-a desfășurat partea a doua a Festivalului de muzică corală dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Corului „Armonia”, la Sala Palatului Cultural din Arad, prezentarea fiind făcută de către Pr. Flavius Petcuț, Protopop al Aradului și preot slujitor al Catedralei Vechi.

Ultima parte a manifestărilor a cuprins un amplu recital coral reunind următoarele coruri: Corul „Armonia” al Catedralei Vechi, dirijat de către Prof. Ovidiu Boar, Corul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad, dirijat de către Diac. Prof. Laviniu Morariu și Corala „Ave Musica” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijată de către Conf. Univ. Dr. Ciprian Para.

Seria de evenimente bisericești și culturale este consacrată cinstirii memoriei înaintașilor, a evidențierii aportului Corului „Armonia”, precum și a Catedralei Vechi la promovarea vieții bisericești, naționale și culturale a românilor ortodocși din această parte de țară.

Manifestările au fost susținute și prin contribuția Centrului Municipal de Cultură Arad.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang