Copiii care vin împreuna cu părinții sau familia la Sfânta Liturghie din fiecare duminică, au posibilitatea de a petrece o perioadă de timp împreună, într-un cadru organizat, la „Școala creștină duminicală”. Această activitate a fost inițiată la parohia noastră din anul 2008, de către Asociația parohială „Calea Mântuirii”, cu susținerea preoților parohiei, iar de atunci și până în prezent numărul copiilor este în creștere. Scopul acestei activități dedicate copiilor este de a-i iniția în învățătura creștin-ortodoxă, în completarea cunoștințelor dobândite în familie și la școală, de a le oferi posibilitatea să se împărtășească cu Sfintele Taine, de a le conferi calități morale deosebite și de a-i antrena în activități de comunicare și de grup.
Copiii cu vârsta de 4-5 ani sunt învățați să spună rugăciuni, să cânte, li se citesc povestiri creștine, desenează, pictează pe sticla, discută împreună. Ei sunt supravegheați într-o sală separată, în timp ce părinții sau însoțitorii lor pot să participe la slujba Sfintei Liturghii din biserică. În timpul slujbei, copiii sunt duși în biserică și asistă la predică după care, iau cu toții Sfânta Împărtășanie. După acest moment revin în sala lor și își continuă activitățile până la terminarea Liturghiei.
Începând cu primăvara anului 2013, s-a extins programul de cateheză prin inițierea unei grupe de copii mai mari, între 10 și 14 ani. Sub îndrumarea atenta a unui teolog, tinerii sunt inițiați în înțelegerea textelor Sfintei Scripturi, a evenimentelor din viața Bisericii, a învățăturii Sfinților Părinți și nu numai, pentru a înțelege adevăratele valori ale vieții creștine.
La marile sărbători creștine, de Pasti și de Crăciun, grupa de copii organizează câte o serbare, prezentată tuturor părinților și membrilor familiei. Începând cu ultimii ani, această serbare are loc în incinta bisericii. Un moment deosebit și pentru copii, l-a constituit participarea cu sceneta „Suflet de copil – între bine și rău” la evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 150 de ani de la târnosirea Catedralei Vechi, eveniment la care s-au bucurat de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului.
Altă activitate pentru copii o reprezintă organizarea de pelerinaje la diferite mănăstiri. În ultima perioada, s-au organizat pelerinaje atât primăvara, cât și toamna, iar ca locuri, copiii au fost la mănăstirile Feredeu, Bodrog, Prislop, Sfânta Cruce (Oradea), Bezdin, Bodrogu Vechi. Pe lângă mănăstirile unde s-au închinat și s-au rugat, copiii au mai vizitat și alte obiective de pe traseu, precum castelul Corvineștilor de la Hunedoara, gradina zoologică din Oradea sau ferma de bivoli din Pecica.
De aproximativ 4 ani, de Paști și de Crăciun, copiii pregătesc o mini-expoziție cu obiecte decorative realizate manual de către ei (îngerași și tablouri de ipsos pictate, icoane pe sticlă, săculețe pentru anafură, lumânări din ceară, etc.). Această expoziție are loc în curtea bisericii, iar credincioșii pot primi obiectele decorative și pot oferi donații, la libera alegere. Sumele astfel adunate se folosesc pentru ajutoarea unor copii aflați în anumite nevoi. De exemplu, s-au donat câteva paturi speciale și saltele la centru copiilor distrofici din Arad și s-a donat un aparat medical de aspirat secreții la secția de pediatrie a Spitalului din Arad.
La începutul anului 2016, s-a constituit un cor cu o parte dintre copiii de la grupa duminicală, acesta fiind coordonat de Sorin Săplăcan, membru al Corului tinerilor de la parohie. De altfel, copiii au mai participat și în anii trecuți la un festival de colinde, organizat de Parohia Bujac. Corul de copii cântă pricesne în unele duminici, la Sfânta Liturghie.
De asemenea, mai sunt activități punctuale la care copiii participă, la unele împreună cu părinții și familia: acțiune de plantare de copaci; vizită la muzeu, expoziție icoane pe sticlă și altele.