ASOCIAȚIA FEMEILOR CREȘTIN-ORTODOXE „CUVIOASA PARASCHEVA” ARAD

Asociația femeilor creștin-ortodoxe „Cuvioasa Parascheva” din Arad, este o organizație religioasă desfășurându-și activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop TIMOTEI și sub egida Parohiei Ortodoxe Române Arad-Centru.
Din punct de vedere juridic, Asociația „Cuvioasa Parascheva” este o organizație neguvernamentală, persoană juridică română de drept privat, apolitică, independentă, non-profit, constituită în conformitate cu Ordonanța Guvernamentală 26/2000 și Decretul 31 din 1954, precum și al normelor imperative din legislația română în vigoare și ale celor specifice prezentului statut.
Obiectivul Asociației este desfășurarea de activități caritative, cum ar fi: ajutorarea cu alimente și bani a familiilor sărace, a persoanelor bolnave și cu dizabilități, a vârstnicilor, a persoanelor fără adăpost, a șomerilor și a persoanelor aflate în situații dificile. Asociația are în vedere și realizarea unor nevoi fizice materiale și spirituale ale unor colectivități sociale, cum ar fi: școli, creșe, grădinițe, orfelinate, spitale, azile de bătrâni. O atenție deosebită este acordată copiilor din familiile sărace, monoparentale, orfanilor, prin atragerea lor la Sfânta Liturghie și prin activități specifice vârstei lor. Tot în cadrul obiectivelor Asociației se înscriu și colectarea de bunuri, respectiv alimente, îmbrăcăminte, medicamente, proteze, aparate locomotorii, mijloace de transport pentru persoane cu handicap, obiecte de uz casnic și distribuirea acestora celor nevoiași.
Asociația este înființată în anul 1997, din inițiativa a cinci membri fondatori și prin grija regretatului părinte Ioan Popa. Organizația ia ființă cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop TIMOTEI. În prezent Asociația este condusă de un comitet director, sub coordonarea părintelui Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi. Membrii Asociației sunt, în mare parte, credincioasele din cuprinsul Parohiei Arad-Centru. Asociația are sediul în Arad, str. I. Mețianu, nr. 16, cu o durată de funcționare nedeterminată.

bin