Întâistătătorul eparhiei Aradului şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Miercuri, 22 ianuarie 2020, clerul și credincioșii arădeni îl sărbătoresc pe Arhipăstorul lor, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului. Înaltpreasfinția Sa şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Timotei prin participarea la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Veche.

La finalul sfintei slujbe, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit un Te-Deum de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Chiriarhului arădean. După acesta, Preasfinţia Sa a evocat prin cuvinte alese personalitatea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

La orele amiezii, în sala festivă a reşedinţei arhiepiscopale Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat cu multă dragoste de oficialităţile centrale şi locale, reprezentanţii celorlalte culte istorice din municipiu, aflându-ne la jumătatea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină, reprezentanţi ai şcolilor din eparhie, ostenitorii Centrului Eparhial, protopopii, preoţii, monahii şi monahiile din Eparhia Aradului. În numele celor prezenţi, a clericilor şi credincioşilor arădeni, Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, prin cuvinte alese, a transmis Arhipăstorului nostru cele de cuviinţă, sănătate şi zile îndelungate.

Chiriarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de mulțumire și de binecuvântare.

Protos. Dr. Iustin Popovici