Părintele Arhidiacon Iustin Ciumpilă a trecut la viața cea veșnică

Am aflat cu profundă întristare despre trecerea la cele veşnice, în ziua de sâmbătă, 25 aprilie, în Săptămâna Luminată, a Părintelui Arhidiacon Iustin Ciumpilă, vrednic slujitor al Catedralei Vechi din Arad.

Părintele a fost înmormântat duminică, 26 aprilie, în Cimitirul Pomenirea din Arad, fără participarea familiei și a credincioșilor.

La acest moment de încercare pentru întreaga familie a părintelui, Ierarhii, împreună cu clerul și cu credincioșii din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, ne rugăm pentru iertarea și veșnica odihnă a sufletului său, acolo unde toți drepții se odihnesc, iar pe cei rămași Domnul milei să îi mângâie și să îi întărească cu Harul Său.

Arhidiacon Iustin Ciumpilă (1946-2020)

Născut la data de 21 iulie 1946, în comuna Grăniceri, județul Arad, din părinții Traian și Alexandra. Urmează școala primară și elementară în comuna natală. Între anii 1961-1966 frecventează cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. În toamna anului 1966 este admis la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu, pe care îl absolvă în anul 1970. Cu data de 10 octombrie 1972 este angajat ca și cântăreț bisericesc la Parohia Arad-Centru. În vara anului 1975 se căsătorește cu profesoara Simea Victoria-Livia-Elena, după care este hirotonit diacon. Începând cu 1 ianuarie 1977 este angajat diacon la Parohia Arad-Centru. Pe lângă slujirea de diacon i se încredințează și secretariatul parohiei. Este ridicat la treapta de arhidiacon de către Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Se pensionează pentru limită de vârstă în anul 2014.

Veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

Protos. Dr. Nicolae M. Tang