Prima zi de Crăciun la Catedrala Veche din Arad

În prima zi de praznic a Naşterii Domnului, miercuri, 25 decembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a Parohiei Arad-Centru, Catedrala Veche, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte: Părinții Teodor Pavel și Arhid. Mircea Proteasa, consilieri eparhiali, Părintele Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, Părintele Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, Părintele paroh Traian Micoroi, Arhidiaconii Gheorghe Hodrea și Gheorghe Lehaci și Diac. Liviu Bisorca.

Preasfinţia Sa, a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia acestui mare praznic. Preasfinţitul Emilian a spus celor prezenţi că ,,Nașterea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, săvârșită nu din inițiativă omenească, nici din poftă bărbătească, ci prin puterea Sfântului Duh, are ca scop înnoirea omului, nașterea sa duhovnicească pentru ca el să dobândească viața veșnică”.

După aceasta, Preasfinţia Sa a transmis urările cuvenite pentru acest praznic din partea Chiriarhului locului şi a Preasfinţiei Sale tuturor preoților, diaconilor, monahilor, dreptmăritorilor creștini din istorica Eparhie a Aradului, celor prezenţi, precum şi celor dragi ai lor.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Armonia, dirijat de maestrul Ovidiu Boar.

La Sfânta Liturghie au participat și oficialitățile locale și centrale, reprezentanți ai celor două universități și sute de credincioși tineri și vârstnici.

Protos. Dr. Iustin Popovici