Înaltpreasfințitul Părinte Timotei prezent la prima parte a Festivalului dedicat Centenarului corului Armonia din Arad

Împlinirea unui veac de la înființarea Corului „Armonia” a prilejuit organizarea unor ample manifestări care să marcheze acest important moment din istoria Catedralei Vechi, deopotrivă și din istoria eparhiei Aradului.

Conducerea Parohiei Arad-Centru, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și cu directa implicare a părintelui Traian Micoroi, Parohul Catedralei Vechi, organizează un festival de muzică corală religioasă și folclorică, care se desfășoară pe parcursul a trei zile (24-26 mai) și care adună opt coruri din eparhiile Aradului, Timișoarei și Clujului. Putem vorbi de o manifestare bisericească și culturală deopotrivă, care angajează întreg spațiul transilvan.

Sâmbătă, 25 mai 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la prima parte a festivalului de muzică corală și religioasă dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Corului „Armonia”. Această amplă manifestare s-a desfășurat la Sala Palatului Cultural din Arad, începând cu ora 19.00 și a fost prezentată de către Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad și preot slujitor al Catedralei Vechi. Prima parte a acestui festival a reunit patru coruri, fiecare interpretând piese religioase și folclorice: Corul bărbătesc al Facultății de Teologie din Arad, dirijat de către Arhid. Asist. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean; Corul mixt al Facultății de Teologie din Arad, dirijat de către Conf. Univ. Dr. Mircea Buta; Corul mixt „Excelsior” din Timișoara, dirijat de către maestrul Iosif Todea și Corala bărbătească „Psalmodia Transylvanica” a Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, dirijată de către Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu.

Protos. Lect. Dr. Nicolae M. Tang