Icoana Marii Uniri „pictată” de corul de copii de la Catedrala Veche

Manifestările cultural-bisericești desfășurate sâmbătă, 10 noiembrie, la Catedrala Veche Arad, au fost încununate de un program artistic prezentat de Corul de copii de la Parohia Arad-Centru, intitulat „Icoana Marii Uniri în sufletul copiilor”. La evenimentul organizat prin grija Părintelui paroh, Traian Micoroi, au luat parte preoți și credincioși, care s-au bucurat să audă glasurile „românașilor voinici”, ce au lăudat eroismul și patriotismul străbunilor noștri. Copiii, îmbrăcați în port popular, au recitat de asemenea creații proprii în versuri, poezii patriotice, au cântat la instrument (oboi, clarinet și vioară), au prezentat un dans popular și au jucat hora Unirii.

Așa cum spunea, în deschiderea programului, Pr. Flavius Petcuț „ Marea Unire este o icoană care așteaptă să fie împlinită pe pământ și desăvârșită în Împărăția lui Dumnezeu”, iar micii patrioți au cinstit-o cum se cuvine, prin glasurile lor.

După eveniment, copiii au primit pachete cu dulciuri, prăjituri și sărățele din partea parohiei.
Corul de copii a fost prezent și duminică, la Palatul Administrativ Arad – Sala Ferdinand, în cadrul Concertului de muzică corală „Nu uita că ești român !”.

Activitățile Corului de copii sunt susținute atât de Parohia Arad-Centru cât și de Asociația Calea Mântuirii prezidată de Pr. Dr. Ioan Tulcan, copiii fiind coordonați de Sorin Săplăcan, Florina Babău și Anca Prodan.

Manuela Codrean