Slujbă de pomenire pentru poetul naţional Mihai Eminescu în Catedrala Veche din Arad

Miercuri, 15 ianuarie 2020, când se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, după Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Veche din Arad, Preasfințitul  Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului împreună cu Părinţii consilieri eparhiali: Pr. Teodor Pavel şi Arhid. Mircea Proteasa, Pr. Flavius Petcuț, Protopop al Aradului, Pr. prof. Univ. Dr.Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad şi Pr. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, au săvârșit o slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu și pentru toți oamenii de cultură ai poporului român, astăzi fiind și Ziua Culturii Naționale.

La această slujbă de pomenire au fost prezenți și elevii Seminarului Teologic Ortodox din Arad, însoțiți de cadrele didactice de la această unitate de învățământ.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a evocat personalitatea poetului național Mihai Eminescu, care în anul 1868 a poposit o lună în cetatea Aradului și a amintit pe corifeii culturii române, trecuți în veșnicia lui Dumnezeu.

De asemenea,  ierarhul a făcut o prezentare a importanţei Zilei Culturii Naţionale.

Cătălin-Iulian Drăgan

Secretarul Seminarului Teologic Ortodox din Arad