A doua zi de Paşti la Catedrala Veche din Arad

În cea de-a doua zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi ai catedralei, în prezenţa unui mare număr de credincioşi. Din sobor au făcut parte Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, Pr. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. Traian Micoroi, parohul Catedralei, Pr. Dr. Ioan Tulcan, Pr. Dr. Ioan Lazăr, Arhid. Gheorghe Lehaci şi Diac. Liviu Bisorca.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a explicat pericopa evanghelică a zilei precum şi a troparului praznicului Învierii Domnului, arătând că prin jertfa Sa pe Cruce, Hristos ne-a ridicat pe toţi din moarte.

La momentul împărtășirii zeci de credincioși au primit Trupul și Sângele Mântuitorului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de tineret al Catedralei Vechi, dirijat de domnul Conf. Dr. Mircea Buta.

La final, Preasfinţia Sa i-a felicitat pe părinţii slujitori la Catedrala Veche pentru toată dăruirea şi jertfelnicia pe care o depun la Sfântul Altar, le-a mulţumit tuturor credincioşilor pentru participarea la Sfânta Liturghie şi a transmis binecuvântarea şi dragostea părintească a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Protos. Dr. Iustin Popovici