Concertul de Florii al corului „Armonia” în prezența chiriarhului arădean

Cu multă emoție sufletească, în seara zilei de Florii, 01 aprilie 2018 ora 19.00, după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad, a avut loc tradiționalul Concert pascal, susținut de Corul „Armonia”, sub bagheta dirijorului Ovidiu Boar. Corul activează de aproape 100 de ani în Catedrala istorică a Aradului.

Corul a interpretat un grupaj de piese religioase specifice perioadei Postului Mare, precum și imnuri din Săptămâna Pătimirilor, cu multă încărcătură duhovnicească. Concertul a fost prezentat de către Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, și preot slujitor al Catedralei Vechi, care a făcut referințe la trecutul corului catedralei, prezentând totodată și aspecte din viața compozitorilor, din repertoriul cărora s-au interpretat piesele religioase.

La această seară de rugăciune cântată, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care la finalul concertului a adresat cuvânt de felicitare membrilor corului și distinsului dirijor. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a menționat importanța și valoarea acestui concert religios, în această perioada atât de însemnată pentru creștinii ortodocși.

La acest concert a fost prezent și părintele Train-Ioan Micoroi, parohul Catedralei Vechi, precum și alți părinți slujitori, și numeroși credincioși.

Marian Incicaș – cântăreț bisericesc