Slujire arhierească cu ocazia deschiderii noului an universitar 2017-2018 la Catedrala Veche din Arad

În zilele de 30 septembrie și 2 octombrie 2017 au avut loc festivitățile dedicate începutului noului an universitar 2017-2018 pentru studenții și cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Ziua de luni, 2 octombrie a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Veche a cetății, din sobor făcând parte Preasfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și părinții profesori, alături de care s-au aflat studenții și ostenitorii instituției teologice arădene. La finalul slujbei, părintele decan, Prof. dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, cât și Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, pentru binecuvântări și pentru întregul sprijin acordat școlii teologice, arătând că începutul noului an s-a făcut, pentru a 26-a oară, sub auspiciile Sfintei Liturghii, ceea ce arată că întreg corpul profesoral cât și studenții acestei facultăți se integrează în spiritul Tradiției Patristice, prin care suntem toți chemați a-L mărturisi pe Hristos și Evanghelia Sa într-o lume secularizată plină de provocări, fiind întru ascultare fiască față de ierarhia bisericească.

În încheiere, Preasfințitul Emilian a adresat cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Dr. Timotei, exprimându-și, la rându-i bucuria și onoarea de a face parte din acest corp profesoral, îndemnându-i pe cei prezenți a-l lua ca model de mărturisire a lui Hristos, pe patronul spiritual al Facultății de Teologie din Arad, preotul martir Ilarion V. Felea.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu