Concertul de Florii al Corului „Armonia”

Stefan   29th April 2016   Comments Off on Concertul de Florii al Corului „Armonia”

Devenit deja tradițional, concertul de Florii al Corului „Armonia”, a avut loc în seara zile de 25 aprilie ora 19, după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad. În acest an concertul a avut ca și generic un binecunoscut pasaj din Sfânta Scriptură, cu referire specială la evenimentul Intrării Mântuitorului în Ierusalim: „Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului” (In 12, 13). Sub bagheta maestrului Ovidiu Boar, corul a interpretat un grupaj de cântece religioase specifice perioadei Postului Mare, precum și imnuri din Săptămâna Patimilor, la acestea adăugându-se și câteva piese religioase din repertoriul internațional.

Concertul a fost prezentat de către preacucernicul părinte Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi, care a făcut câteva referințe la trecutul corului catedralei, prezentând totodată și aspecte din viața compozitorilor, din repertoriul  cărora s-au interpretat cântecele.

La această seară de rugăciune prin cântec, a fost prezent Înaltpreasfințitul TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, care în finalul concertului a adresat cuvânt de felicitare membrilor corului și distinsului dirijor. De asemenea, au fost prezenți o parte din membrii Permanenței Eparhiale, preoții și credincioșii acestei parohii.

DSC_0286 DSC_0292 DSC_0295

Prof. dr. Marcel Tang